הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בעמ נ' קרטוניץ מערכות אריזה בע"מ
|
ת"ט בית משפט השלום חיפה |
59-07-09
16.8.2010 |
|
בפני : שלומית פומרנץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע " מ |
: קרטוניץ מערכות אריזה בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
הבנק – המשיב אוחז בשני שיקים משוכים ע"י החב' – המבקשת מחשבונה, וחתומים על ידה, אשר חוללו בהעדר פרעון מסיבת "ניתנה הוראת ביטול".
בתצהיר התומך בהתנגדות טוען המצהיר שהוא הבעלים והמנהל של החב'- הנתבעת, כי השיקים נשוא ההתנגדות נמסרו לחב' אלבן תעשיות מוצרי דפוס (1987) בע"מ עבור ביצוע עבודות הדפסה, אך מיד בסמוך נכנסה החב' לקשיים כלכליים ולא סיפקה לחייבת את העבודות שהוזמנו.
מחמת כשלון תמורה מלא ביטלה המבקשת את השיקים בטרם הגיע מועד פרעונם.
עוד טוען המצהיר כי חב' אלבן מסרה לחב' - המבקשת שיקים עבור עבודות שהחייבת ביצעה עבורה, אך שיקים אלה חוללו, ומכאן שיש לחייבת טענות קיזוז בגין הסכומים שחייבת לה חב' אלבן.
לטענת המצהיר, הבטיח מנהל חב' אלבן כי יחזיר לו את השיקים אשר הופקדו זמנית בבנק, אך לא עשה זאת.
המצהיר טוען כי הזוכה ידע שלא ניתנה תמורה בגין השיקים, ועל כן אינו בגדר "אוחז כשורה" בשטרות הנ"ל.
לדבריו הזוכה לא נתן כל תמורה בגין השטרות, וכמו כן אין יריבות בין החייבת לבינו.
ב"כ התובע הודיעה כי אין בכוונתה לחקור את המצהיר על תצהירו, ויצויין כי אין בהימנעות מלחקור את המצהיר - כדי להוסיף לתצהיר את מה שאין בו.
כמו כן אין להוסיף לסיכומים טענות עובדתיות שלא בא זיכרן בתצהיר, וכמובן שחל איסור על הוספת ראיות, שלא צורפו לתצהיר ו/או שלא הוצגו במסגרת חקירה נגדית.
השיקים שנמסרו ע"י הנתבעת לחב' אלבן, הוסבו ע"י חב' אלבן לבנק המשיב.
המבקשת מעלה טענת כשלון תמורה מוחלט של עיסקת היסוד, אך היא לא פירטה מהי אותה עיסקת יסוד: תנאיה, טיבה, תנאי התשלום, מועד אספקה, וכיו"ב.
טענות אלה, על אף שנטענו בסתמיות ובכלליות, כוחן יפה לכל היותר כלפי חב' אלבן, אך לא כלפי המשיב – צד ג' – בשיקים, שלזכותו עומדת חזקה של אחיזה בתמורה ובתום לב.
חזקה זו של אחיזה כשורה לא נסתרה ע"י המבקשת,וטענתה כי היה על הבנק לדעת על כשלון עיסקת היסוד - נטענת בעלמא וללא כל ראיה להוכחתה.
צודקת ב"כ התובע כי המבקשת לא העלתה כל טענה בנוגע למועד ההסבה של השיקים כך שטענתה כי המשיב ידע על כשלון התמורה עובר להסבת השיקים - אינה נשענת על בסיס כלשהו.
כך גם באשר לטענת הקיזוז שהעלתה המבקשת לגבי חוב הנפרעת בגין עבודות שביצעה המבקשת עבורה.
הטענה הועלתה בעלמא ללא פירוט כנדרש וללא כל תשתית עובדתית שעליה ניתן לבסס תביעת קיזוז.
סוף דבר, אין למבקשת טענות הגנה ראויות כנגד המשיב האוחז כשורה בשטרות נשוא ההתנגדות, והיא מחוייבת בפרעונם למשיב.
ההתנגדות נדחית.
ההליכים בת. הוצל"פ 16-09312-09-9 יימשכו כסידרם נגד הנתבעת ע"י התובע.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|